Σελίδες


Σας προσκαλώ να γνωρίσετε το ιδανικό για διακοπές "Calergi Residence" το οποίο βασίζεται στην αναστήλωση παραδοσιακών σπιτιών που έχω κάνει στο Ατσιπόπουλο, δίπλα στο Ρέθυμνο. ΚΛΙΚ στην εικόνα μου!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΣΠΡΕΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ !!!


Απίστευτη καφρίλα...ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΙΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΠΡΕΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ! In ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Μου το είπε γνωστή μου που εργάζεται κοντά στο χώρο της Ακρόπολης και δεν το πίστευα. Μέχρι που πήγα αυτοπροσώπως, ανέβηκα στο δεύτερο όροφο και είδα τη μία Καρυάτιδα να είναι σκεπασμένη με κάποιου είδους καραβόπανο χρώματος εκρού και δεμένη με σκοινιά. Ρώτησα γιατί είναι έτσι και μου απάντησαν ότι την έχουν για καθαρισμό!
Πράγμα που δεν ισχύει βέβαια γιατί γνωρίζω καλά ότι οι Καρυάτιδες πριν μεταφερθούν είχαν καθαρισθεί.
Εγείρονται τα εξής ερωτήματα:
Επιτρέπεται ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της Ελλάδας να μην έχει σαν προσωπικό φύλακες διορισμένους από το Υπουργείο Πολιτισμού, έστω και συμβασιούχους παρά να έχει δώσει τη φύλαξη σε εργολάβους οι οποίοι απασχολούν
λιγοστό προσωπικό με μισθούς της πείνας;
Είναι γνωστά αυτά και από άλλους χώρους. Το προσωπικό ελάχιστο και οι μισθοί εξευτελιστικά χαμηλοί.
Εδώ όμως μιλάμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μιλάμε γι αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, μιλάμε για μια ιερή εθνική κληρονομιά για την οποία μπορούμε να νοιώσουμε περήφανοι μέσα στη μαυρίλα που επικρατεί στις μέρες μας.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ;
Άνθρωποι έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη για να θαυμάσουν από κοντά αυτά τα αριστουργήματα.
Γιατί να μην έχει το κράτος ευθύνη σε αυτά τα κειμήλια;
Διασώθηκαν για χιλιετηρίδες και τώρα καταστρέφονται γιατί έτσι το αποφάσισαν κάποιοι ανεγκέφαλοι. Για να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα έδωσαν τη φύλαξη ενός από τα σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου σε ιδιώτες εργολάβους!!!!
Ερωτώ: Από εκεί περιμένουν να εξοικονομήσουν χρήματα;
Όταν σκορπάνε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων επιδοτώντας ΜΚΟ για να αναπτύξουν δράσεις σε (λαθρο)μετανάστες ή όταν ξοδεύουν τόσα χρήματα για να τους ταΐσουν και να τους περιθάλψουν διότι είναι άνθρωποι και αφού τους άφησαν να μπουν αντί να τους απωθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν, πρέπει να φάνε και να πιούνε κι ας μην αναγνωρίζουν τίποτα οι περισσότεροι.
Αυτά δεν είναι έξοδα;
Και οι μίζες; Το φαγοπότι τόσων πολιτικών και παρατρεχάμενων τους που δεν επιβλήθηκε καμία ποινή σε κανέναν;
Μόνο μια λέξη μου έρχεται στο στόμα:
ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.
Το γεγονός έλαβε χώρα πριν ένα μήνα περίπου.
Τα κανάλια δεν είπαν τίποτα απολύτως.
Μόνο ο Παπαδάκης το ανέφερε επιγραμματικά και μετά σιγή ιχθύος.

eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου