Σελίδες


Σας προσκαλώ να γνωρίσετε το ιδανικό για διακοπές "Calergi Residence" το οποίο βασίζεται στην αναστήλωση παραδοσιακών σπιτιών που έχω κάνει στο Ατσιπόπουλο, δίπλα στο Ρέθυμνο. ΚΛΙΚ στην εικόνα μου!

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Φουκουσίμα: o σεισμός της 11ης Μαρτίου μετακίνησε το βυθό 24 μέτρα

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία
Ο βυθός κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της 11ης Μαρτίου μετακινήθηκε περίπου 24 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά και υψώθηκε κατά περίπου τρία μέτρα, σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής ακτοφυλακής, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Ο μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σεισμός που συγκλόνισε τη βορειοανατολική Ιαπωνία24 χιλιομέτρων, όπως δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. «χτύπησε» σε βάθος
Η μετακίνηση του φλοιού μετρήθηκε σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων από τη χερσόνησο Οσίκα στο νομό Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
Η μετακίνηση του βυθού ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της ίδιας της χερσονήσου ανατολικά-νοτιοανατολικά κατά 5,3 μέτρα, σύμφωνα με τη Γεωδιαστημική Αρχή Πληροφόρησης της Ιαπωνίας.
Ένα σημείο περίπου 40 χιλιόμετρα προς την ακτή από το επίκεντρο μετακινήθηκε περίπου 15 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο την έκθεση αυτή.
Ο σεισμός, ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία, καθώς και το τσουνάμι που ακολούθησε, προκάλεσε το θάνατο, κατά επιβεβαιωμένα στοιχεία, 12.494 ατόμων, ενώ άλλοι 15.107 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Αστυνομία της Ιαπωνίας.

Πηγή Πρώτο Θέμα
Popularity: 1%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου